Ett snyggt leende ger bättre självförtroende

Att kunna le, skratta och visa glädje är för många en självklar del av livet. Men för den som skäms över sina tänder är det inte alls lika givet. Att inte vilja visa sina tänder begränsar människan och kan påverka det sociala livet negativt. Det brukar sägas att alla har rätt till sitt leende, och den rättigheten är så mycket enklare att ta vara på om man känner sig bekväm med sina egna tänder.

Sverige - ett land med god tandhälsa

I Sverige har vi i regel en god grundnivå för en bra folkhälsa - inte minst när det gäller våra tänder. Det handlar dels om att vi har en bra tandvård som kan hjälpa oss att laga våra tänder när de blivit skadade. Det kan handla om allt från ett litet hål i en mjölktand till betydligt större ingrepp senare i livet.

"Under livet ställs våra tänder dagligen inför många utmaningar och självklart leder det till slitage. Ofast fall går en trasig tand att laga. Handlar det om en mycket skadad tand kan den ibland behöva bytas ut för att ersättas av ett implantat."

Genom livets olika skeden har vi alltså en god tandhälsa här i landet. Men ibland räcker inte hela och friska tänder för att locka fram leendet i oss. Den som lider av en ojämn tandrad, snedväxta tänder eller missfärgningar kan ändå dra sig för att visa de “defekter” man själv upplever. Det kan leda till skam helt i onödan!

Hjälp står att finnas

Tandläkare och tandhygienister kan ofta hjälpa den som är missnöjd med sina tänder. Förutom att laga tänderna så att de är hela och friska kan själva utseendet på tänderna korrigeras och missfärgningar tas bort.

Att få snyggare tänder som gör att man vill och vågar le med hela ansiktet ger en skön känsla i hela kroppen. Ett leende brukar som bekant också smitta av sig så många som förbättrar sina tänder upplever att självförtroendet ökar, man känner att man lättare kan kommunicera avslappnat med andra människor och bidrar därmed mer socialt både på arbetet och i sin egen umgängeskrets. Det blir lättare att bjuda på sig själv när man kan känna sig stolt över sitt leende.

Återvinn ditt leende

Hela, raka och vita tänder är en symbol för hälsa och framgång. I vår kultur är vi vana vid bilder av lyckliga och lyckade människor som ler. Dessa bilder förmedlar en känsla vi alla vill ha en del av och det kan vi också få genom att hjälpa våra egna tänder på traven. Det finns ingen anledning att gå omkring och lida på grund av skadade eller missfärgade tänder - alla har som sagt rätt till sitt leende!

Ny fräsch tandrad med tandimplantat17 Sep 2018